JAMB UPDATES 2023

Jamb Accounting Past question and answers pdf download

Jamb Accounting Past question and answers pdf download

Here on this page is the jamb accounting pdf past questions and answers, all you have to do is go down the page and click on the download link.

You can go through the questions and answers stipulated on this p age and try it out.

Jamb Accounting Questions And Answers

1. The profit of a branch is usually credited to the

Answer: Branch office goods account

2. Departmental accounts are maintained to ascertain the

Answer: Contribution of each department

3. In a professional partnership, membership must be between

Answer: 2 and 10

4. Profit or loss in a partnership is usually arrived at after deducting from gross profit all expenses including

Answer: Interest on loans

5. The debenture issued at par above the nominal value is said to be issued at a

Answer: Premium

6. Questions: The principal use of control accounts is to
Answer: Localize errors within ledgers

7. When a bill is negotiated at the bank, it is said to be

Answer: Discounted

8. Credit sales were debited to Akpana instead of B. Akpan. This is an error of

Answer: Commission

9. The main objective of the accounting report is to provide information about …

Answer: An entity’s management

10. The purpose of using sales ledger balance to cancel off purchases ledger balance is

Answer: Set off

DOWNLOAD JAMB ACCOUNTING PDF PAST QUESTIONS

jamb-acct-questions-16-20 (1)

MyScholarshipBaze

I love surfing the web and providing great information for my readers. I am an Editor At Myscholarshipbaze.com

Recent Posts

Kwararafa University Wukari Recruitment 2024

Kwararafa University Wukari [Vice-Chancellor] 2024 Kwararafa University Wukari (KUW), established In 2005, is a local…

3 hours ago

Igbinedion University Recruitment 2024

Igbinedion University Recruitment 2024 Igbinedion University Okada (IUO) Nigeria's Premier Private University has created eight…

6 hours ago

FUDMA Post UTME Form 2024

Federal University Dutsi-Ma FUDMA Post UTME Form 2024 We are glad to inform you about…

10 hours ago

UMYU Cut Off Mark 2024

UMYU Cut-Off Mark 2024 We are glad to bring to your notice the UMYU Cut-off…

14 hours ago

PlayFi Airdrop

PlayFi Airdrop NEW so Called Mining APP? The Mining concept is same as Bondex and…

21 hours ago

APTOS BULL OG ROLES EVENT

? APTOS BULL OG ROLES EVENT ? ⬇️ Complete tasks to have a chance to…

21 hours ago